Tuesday, 30 April 2013

lelaki :')

salam dari aza:)
       
               aza nak kongsikan sedikit rasa pelik dalam diri aza ni ... 'APABILA LELAKI MENGATAKAN KAWAN ITU BERMAKNA MEREKA MAHUKAN HUBUNGAN YANG LEBIH DARI DARI SEKADAR KAWAN tetapi APABILA PEREMPUAN MENGATAKAN KAWAN ITU BERMAKNA MEREKA CUBA MENJARAKKAN PERHUBUNGAN ...
           
                aza sedikit konfius dgn ayat di atas ..dari ape yg aza paham lelaki lebih memahami perempuan daripada perempuan memahami lelaki .... dan lg satu ayat yang mahu aza kongsikan 'AIR MATA LELAKI HANYA AKAN MENGALIR APABILA MEREKA BENAR-BANAR MENYANYANGI' ... betapa untung nye lelaki apabila mereka rasa dihargai oleh kaum hawa kerana melindungi kami....

Friday, 26 April 2013

lonely!!!


Dear you,


Moment of honesty
Someone's gotta take the lead tonight
Whose it gonna be?
I'm gonna sit right here
And tell you all that comes to me
If you have something to say
You should say it right now

You give me a feeling that I never felt before
And I deserve it, I think I deserve it
It's becoming something that's impossible to ignore
And I can't take it

I was wondering maybe
Could I make you my baby
If we do the unthinkable would it make us look crazy
If you ask me I'm ready
If you ask me I'm ready

I know you once said to me
"This is exactly how it should feel when it's meant to be"
Time is only wasting so why wait for eventually?
If we gon' do something 'bout it
We should do it right now

Why give up before we try
Feel the lows before the highs
Clip our wings before we fly away
I can't say I came prepared
I'm suspended in the air
Won't you come be in the sky with me

Sincerely, me

pedih !!!!

salam dari aza !!!
        ni nak cite ckit ni pasai satu2 nye budak melayu laki dlm kelas aku ni ... malas nak show off nama dia(takot dia baca)hahah....aku sakit hati betui dgn perangai dia laa habaq hang ...  mentang2 laa baru beli moto baru beria kot tunjuk kunci moto dia kat satu kelas ..grrrr eeiiiiuuuwww sumpah menyampah ...
        lagi satu dia ingat sekolah tu sekolah atok dia kejap dtg kejap tak .. duit pibg tak bayar lg ....dtg sekolah je nak over ..tunjuk ape yg dia ada ...grr tlong laa..kenapa dia kena satu sekolah dgn aku haa???time lc dulu aku tak kesah laa sgt ...ni melampau laa skrang pon satu skola gak ..ingat aku bole laa lari dr budak lc upeunye ada gak yg ikot ....

Wednesday, 24 April 2013

Justin Bieber ft. Nicki Minaj - Beauty And A Beat (Lyrics)

....

salam dari aza ..
       rasa macam nak jerit je kuat2..keputusan yang sepatutnye dibuat dah silap...macm mane ni ..bole ke aza nak handle semua.... tlg laa...huhukk...patut ke terus terang je dgn dia.. oh my self !!!!                                  
       tak tahu nak buat cm ne lg ..terpaksa laa redha dgn kepergian dia..huhk miss kat dia ...kenapa!!!kenapa!!!kenapa!!!huhh ini semua poyo!!!!

Monday, 22 April 2013

suami yang lawak sangat !!!

Seorang isteri marah pada suaminya untuk kesekian kalinya.

 Isteri: "Mengapa kamu tidak memberitahu saya terlebih dahulu yang kamu miskin hah!"

 Suami: "Saya sudah beritahu kamu, kamu hanya mengangguk dan tidak mahu memahami." 

Isteri: "Apa yang kamu katakan?"

Suami: "Saya beritahu kamu, cuma kamulah satu-satunya milikku di dunia ini..."

 Isteri: "#$*@#!?" 

pape ntah !!!

Seorang nenek memukul bontot cucunya yang telah melakukan perbuatan yang tak sepatutnya...

Tiba-tiba ayah budak tersebut telah ternampak.... nak berdiam diri kesian pulak pada anaknya.. nak masuk campur.. tak berani...

Lalu setiap kali nenek itu mengayun rotan memukul bontot cucu, si ayah juga bertindak menampar muka sendiri.

Melihat tindakan si ayah yang agak pelik, si nenek segera berhenti memukul cucunya dan bertanya dengan penuh kehairanan pada si ayah.

"Kenapa engkau menampar muka sendiri?"

Jawab si ayah
"Anakku dipukul orang ... dan untuk membalas perbuatannya itu, aku telah memukul anak orang itu."

cikgu datang :)



Atok : Cu, pergi menyorok cepat cikgu kamu datang sebab kamu tak pergi sekolah hari ni...

Cucu : Atok la pergi menyorok...

Atok : Awat pulak atok nak kena menyorok?

Cucu : Sebab... saya bagi tau cikgu, saya tak pergi sekolah sebab atok meninggal...

Atok : !!@@#$%@#


Sumbangan: Nama Aku Lan,Budak-Budak Panggil Lan Todak

nasihat aza !!

ELAK MINUM AIR SEJUK SELEPAS MAKAN!

Ramai orang memiliki kebiasaan minum minuman sejuk selepas makan. Tindakan ini boleh menyebabkan PERUT MEMBUNCIT akibat timbunan lemak.

Minyak dan lemak yang baru dimakan akan menggumpal akibat air yang sejuk. Gumpalan akan menyebabkan proses pencernaan berlaku dengan cepat dan diserap oleh usus.



Jadi, biasakan minum air pada suhu normal atau air suam selepas menjamu selera! :)


Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2013/04/jangan-minum-air-sejuk-selepas-makan.html#ixzz2RCXo6pca

Sunday, 21 April 2013

nice day :)

hari ni hari yg paling best skali ..bcos principal tak dtg ..yahoo.. and bkn hari ni je tp seminggu dy pegi sabah ..hee tlg lahad datu kot :) ...harison pon tak masuk td so kiteorg dlm kelas gelak je laa... tp esok ada kelas harison laa pulak .. errrgggg kelas mathe yg bosan ....tp enjoy jelaa .. dy tak cari pasal dgn aku sudah ....oke laa aku nak mandi peluh baru balik sekolah .. jumpa kejap lg ... x0x0 :)

doa untukmu sayang

Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Reff:
Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti
Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
Repeat reff
(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)
Repeat reff

:')

Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….”dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.

Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…”aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.

Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.

Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”…lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.

Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.

Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..

Namun suatu hari….

Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.



Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.

Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..

Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….



SAYANG….abang mintak maaf….



Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….



Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….



Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….sampai SAYANG nak menggantikan pakaian dalaman SAYANG sebulan satu pun tak der….



Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….



Bila SAYANG ajak abang pergi buat check up…..abang kata abang sibuk walhal kerja opis abang tak pernah habis…..dan masa yang ada kekadang abang tolong kawan-kawan…..



Bila SAYANG mengadu rasa sejuk2 badan dan abang kata nak demam rupanya itu tanda-tanda SAYANG dah nak pergi…..



Bila SAYANG mengadu nak cuti sehari….sebagai majikan SAYANG …abang tak pernah bagi cuti walau setengah hari…..kesian SAYANG ….



SAYANG…maafkan abang….abang tak pernah nampak semua kesakitan yang SAYANG alami tuh….kuatnya SAYANG hadapi setiap kesakitan itu plus dengan kerenah abang dan anak-anak. Abang tak pernah hirau nak baawak SAYANG ke klinik buat full body check up kerana abang ingat semua tu sakit biasa. Nampak sayang sentiasa sihat dan tersenyum waktu abang balik…Cuma sayang mengadu macam tuh jer…..



Maafkan abang kerana tak pernah ambil serius kesihatan SAYANG …..Namun….semuanya dah terlambat…. SAYANG dah pergi untuk selamanya….segalanya takkan berpatah balik….Sekarang selama seminggu pemergian SAYANG …..abang ambil cuti menguruskan anak-anak dan abang rasa keletihan dan kelelahan SAYANG …..bagi abang kerja di opis masih juga ada waktu abang berehat….agaknya sebab tulah SAYANG penat sangat….



Maafkan abang kerana semuanya sudah terlambat……

kan !! kan !!

Photo

pandangan korang ...

haaha.. apakah pandangan anda ?_?

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?...

BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm tu?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi...
GIRL : .......

#betol ke idak??
cue renung renungkan :)

Saturday, 20 April 2013

korang tgk laa video ni ... best !!!

http://youtu.be/jaykZRFnRqA

malasnye !!!

malas betul aku nak gi sekolah esok ... da laa ada waktu pengetua ..grrr dy tu asyik nak marah kelas aku je ...bkn teruk sgt pon kiteorg ni ...just enjoy2 je dgn dy  ... lagi satu si harison tuh .. benci betul laa dia ajar mathe cm pape je ....menyampah !!!!dia jenis cakap lepas je .. tak pk org ada perasaan ke tak .. grrr nasib baek laa pengetua lau ckgu biasa aku mintak tukar dah .... :D

addy !!

teringat pulak dekat addy = rossizaidi zailani ... heee aku laa peminat setia dy ..haha ...dy tu xde laa handsome sgt tp bole tahan la... muka dy comil siut ..haha... tp berharap je laa ...makin lame makin menyampah aku dgn dy ..grrr ..perangai dah mula mcm setannirajim ....saboo je laa.. !!

kuala kangsar !!!

aku ingat aku pergi kuala kangsar ni dpt laa  jumpa dgn budak lc tp dorang dah balik dulu .. wat bodo je pegi ..da laa pegi time org semua da balik ....cm da xde pape je terjadi ..pergi just teringin naek bas ...errgggg sumpah menyampah !!!!

menyesal !!!!

menyesal aku pindah sekolah ... member skola baru ni pon mcm sama je prangai ..laen giler prangai dorg yg dulu ..maybe da makin dewasa an ....emmm actually aku rindu giler dekat kelas ppn ... hummmm banyak gile kenangan aku dkat sana ... rindu korang ..kelas yg paling famous dgn perangai kurang ajar..hahaha kalau boleh ulang balik waktu ni mesti aku akan ulang balik masa sebelum aku mintak tukar tu ...nak gaduh2 mcm dulu ..ada port lepak ... hummmm very cool class .... :'(

huhhh !!!!

pak ngah dtg ... alamak !! habis laa mesti kecoh giler nty ..erggggg

try laa ...!!

http://jombinabelog.blogspot.com korang try laa visit blog ni .. dy ajar korang wat ape je smpai blog korang nmpak smart giler ....

thanzz !!!

dia salu ajar aku tuk jd yg terbaek !!!
cikgu saya ...heee