Sunday, 15 September 2013

nice @!!

assalammualaikum ..
           waaa dah lame tak update laa . rindu dekat blog ni . rindu dekat korang2 yg baca ni jgk .. bulan ni aza bz sebab aza exam .. huhh .. tension giler. ni baru trial .. blom yug sebenar nye lg .. emmm seminggu nak rehat dulu .. lepas tu baru sambung study balek ..
eemmm aza baru lepas putus dgn bf aza .. it better maybe when we were break .. korang tawu tak aza mcm tak de bf je kapel dgn dia .. bila aza call tak angkat bila aza msj tak bls.. yang buat aza marah tu dia ckp dia tak de fb tp memanjang duk kat cc je .. alasan tgk youtube .. haha alasan bodoh !!1 dia ingat aza ni budak2 bodoh ke tak reti nak pk .. and the end is mlm td aza call dy angkat an i just said we break .. bye ! nice right .. haha .. emmm bila kita tgh begang rasa sedih pon tak de taw ... rasa mcm nak muntah .,. haha cinta monyet .. patot laa ramai ckp masa kapel bersayang2 tp bila dah menyampah nak pandang muka pon meluat kan .. grrr ~~~sekarang i'm free ..oke forget it about him ..
now aza nak tanya sape ada wechat ??? mesti ada kan .. tak kan takde kot .. korang2 mesti pakai handfon mahal kan ..haha ..oke aza harap korang add laa aza .. bole merapatkan silaturahim .mane tawu dpt jd member rapat kan..

Tuesday, 30 July 2013

dibelenggu !!!

assalammualaikum ...
           
                            hai korang lame dah aza tak update blog kesanyangan aza ni .. heee .. sejak kebelakangan ni aza sibuk sikit laa.. nak study untuk trial spm .. tadi baru aza buat gerak gempur sejarah .. bapak laa .. susah kowt .. emmm yang aza tak bole terima uh .. nape sejarah tahun aza wajib lulus !! OMG !! can't accepted .. huaaaa !!!pape lantak laa kena lulus ape pon .. janji aza fokus !!
korang aza nak story sikit ni .. emm korang percaya tak aza sekarang ni tgh kawan dengan DUDA anak 2 .. woww mesti korang mcm terkejut an ..aza baru 17 kawan dgn duda ?? haha .. alaa duda tu muda lg .. baru 25 tahun .. handsome kot .. hee tp bagi aza laa handsome bg korang tak taw laa ..hahaha ... anak dia pun comil je .tembam .. dia dah bercerai dgn ex dy .. emm bukan jodoh .. entah laa aza pon tak taw nak ckp cm ne tp aza dah mula syg dia dgn anak2 dy ..emmm .. korang rasa better aza terus kawan dgn dy or stop it ???? hummmm dibelenggu .. tp tak salah an aza nak berkawan atau lebih ..????

Thursday, 6 June 2013

akhirnya :')

salam dari aza ...

                sekarang aza da wat keputusan yang tepat .. korang ingat tak aza pernah mintak pendapat korang tentang sorang budak laki yang aza suka ni ..sekarang aza dah jumpa jalan penyelesaan nye..aza rasa better aza lupakan jela dia..dia pon skrang da makin bahagia je aza tgk ..kalau korang nak tahu ..da 2 hari aza tak angkat call dia.. malas laa nak dengar dia sembang pasal awek dia..hemmm wat saket hati je.. baek laa aza tggu jodoh yang sebenarnya ,, lagipon aza muda lagi kowt ... masih bnyak lg benda yang aza akan tempuhi...
kepada sesaPE yang berikan pendapat korang thanzz sgt2... aza hargai ... tak kira laa sama ada dekat blog ni or dekat wechat aza... thanz sgt2.... aza dah malas nak ingat pasal dia lg ... aza redha je la ..pape pon borang di buka ..hahna eh2 sory aza bkn jenis yang macm tu ek cari jodoh ....heehee...

    i'm happy !!!

Monday, 3 June 2013

^"^ aza suka :')

salam dari aza .:')

              kali ni aza nak story sikit tentang someone ni .....korang tawu tak aza suka kat dia ..aza dah kawan dgn dia nak dekat 2 tahun dah ..... dlm masa 2 tahun tu aza mcm tak tahu nak cakap cm ne , aza ni dah mcm penasihat bg dia pulak,...walaupun dia salu call tgh2 mlm tp dia call sbb nak cite tentang awek dia merajuk la ,sakit la..mcm2 lg ...emmm aza suka kat dia tp dari cara dia mcm tak suka langsung dekat aza ... korang mesti tahu kan cm ne rasanye ..huhh aza nak sgt dia jaga aza mcm dia jaga awek dia..yang buat aza tak puas hati tu , awek dia wat mcm2 untuk sakitkan hati dia tapi dia tak mara pon ..entah laa dia redha je apa awek dia wat kat dia.. dia xsuka mara2 org.. baek kan dia ...emmm aza sayang dia.... patut ke aza cakap kat dia ????korang tolong aza :"( ... aza hanya mampu tulis aza sayang dia .... tiap kali aza dengar dia cerita tentang awek dia aza mesti menangis ... nasib baek dlm telifon kalau depan2 tak tahu laa mcm ne,,,,,sakit hati ad geram ada bila dengar dia cerita ..aza hanya mampu bg cadangan cm ne nak pujuk awek di bila merajuk ..entah laa.. patut ke aza bg tahu dia yang aza sukakan dia....???? :'(

Thursday, 30 May 2013

siapa aza ???? =='

salam semua ...

           haa sape aza ek ?? sbb aza awesome ... heee sory terOVER pulak .... aza nak cite cikit tentang latar belakang aza si gadis manis ni .. ceewaahhhh !!! hakhak ...nama aza ialah NURFAZANINA BINTI AHMAH HASRULHISHAN ...mesti korang ckp asal panjang sgt nama pompuan ni .haha .. emm aza pon tak taw laa tanya laa atok aza .. dia yang bg nama ni ..hee .. korang ley panggil aza si cumil ..haha eh tak laa kiding kiding ..panggil aza je...umor aza 17 tahun pada tahun 2013 ... aza anak yang ke 4 dari 5 beradik .. tak manja oke .. tapi garang ..hohok ... aza stay dekat ipoh kat kampung temiang .. ad tak yang tawu kat mana kg temiang .. lau ad yang tawu jemput laa dtg umah ye... hee ...
  1.          kenapa korang kena visit blog aza???sebab............
  • aza awesome ...heee
  • banyak pengajaran ...
  • sbb blog aza awesome ..hee perasan
  • sbb aza like sape yang tinggal jejak dorang ...
  • sbb aza suka berkawan ..
  • sbb aza tak sombong ..yeke ??
  • sbb aza nak cari bakal imam untuk aza .. insyaallah ...
jangan pernah bosan untuk selalu singgah blog update aza oke ....

       

Sunday, 26 May 2013

ayah ibu :')

salam dari aza :')

                    aza nak tanya korang sayang tak mak ayah korang ..mesti sayang an ... aza pon sayang ayah dan ibu aza ... ari sabtu aritu ayah n ibu aza kena pergi kursus dekat sg petani selama seminggu so tinggal lah aza dan adik aza je kat rumah ...entah laa aza tak tahu mcm mana nak ckap kena dok kat rumah berdikari sendiri .. ummm aza ingat boleh laa aza handle tp korang tahu tak betapa susah nye hidup tak de ayah dan ibu ...semua kena buat sendiri .. basuh kain , kemas rumah , mandi kucing , buang taik kucing .. semua ni ibu az yang salu wat ..aza tolong sikit2 je ... duduk kat asrama tak rasa macm kena tinggal kat rumah ..laen giler ..aza tak dpt bayang kan rasa nye bila ibu ayah da tak de nanti ... kena tinggal pastu kena handle semua sendiri ...ya allah rasa nak menangis meraung ... lagi 4 hari ibu ayah aza nak balik ..cepat laa sikit .. tak tahan rasanye kena wat semua benda ... emmm ...... sekarang baru aza rasa macm mana hidup tak de mak ayah ...aza tahu mcm mana perasaan ank2 yatim ni ... emmm korang yang masih ada ibu ayah tu ingat tau hargai selagi mereka masih ada di muka bumi ni ... jgn dah takde baru merana ... peringatan buat diri ini juga .....:')

Monday, 20 May 2013

saket ....!!!

salam dari aza :')

            menipu laa if korang ckp korang tak penah saket hati dgn sesape an...mesti ad punya la....entah laa nak kata aku ni baek sgt tak laa baek sgt ....tp mungkin sbb aku ni jenis tak suka tgk orang tak dpt ap yang dorang nak ... sbb tu laa dorang pijak kepala aku ..aku heran betui laa dgn manusia yang berfikiran singkat ni .... pantang orang buat baek mula nak amik kesempatan ..kenapa korang da susah sgt ke???heran !!heran !!!
eemmm lagi satu perkara yang menyampah kan aku bila budak KAMPUNG berlagak bandar .... PEERRGGHHH korang gi laa check it out dkt fb aku tuh ..beratur budak tepi sawah mintak promote batak like ...grrrr sumpah ngokngok....aku ni buat akaun fb tu bkn untuk promte muka korang yang comil tu ...please laa..punca kena remove je....pape pon aku  nak nasihat an tak payah nak kejar sgt hot tu ..sbb neraka jahanam tu lg hot laa.haa kat situ lantak korang laa nak hot sepanas2 mane pon....oke fine that all ..bye bye !!