Sunday, 15 September 2013

nice @!!

assalammualaikum ..
           waaa dah lame tak update laa . rindu dekat blog ni . rindu dekat korang2 yg baca ni jgk .. bulan ni aza bz sebab aza exam .. huhh .. tension giler. ni baru trial .. blom yug sebenar nye lg .. emmm seminggu nak rehat dulu .. lepas tu baru sambung study balek ..
eemmm aza baru lepas putus dgn bf aza .. it better maybe when we were break .. korang tawu tak aza mcm tak de bf je kapel dgn dia .. bila aza call tak angkat bila aza msj tak bls.. yang buat aza marah tu dia ckp dia tak de fb tp memanjang duk kat cc je .. alasan tgk youtube .. haha alasan bodoh !!1 dia ingat aza ni budak2 bodoh ke tak reti nak pk .. and the end is mlm td aza call dy angkat an i just said we break .. bye ! nice right .. haha .. emmm bila kita tgh begang rasa sedih pon tak de taw ... rasa mcm nak muntah .,. haha cinta monyet .. patot laa ramai ckp masa kapel bersayang2 tp bila dah menyampah nak pandang muka pon meluat kan .. grrr ~~~sekarang i'm free ..oke forget it about him ..
now aza nak tanya sape ada wechat ??? mesti ada kan .. tak kan takde kot .. korang2 mesti pakai handfon mahal kan ..haha ..oke aza harap korang add laa aza .. bole merapatkan silaturahim .mane tawu dpt jd member rapat kan..

Tuesday, 30 July 2013

dibelenggu !!!

assalammualaikum ...
           
                            hai korang lame dah aza tak update blog kesanyangan aza ni .. heee .. sejak kebelakangan ni aza sibuk sikit laa.. nak study untuk trial spm .. tadi baru aza buat gerak gempur sejarah .. bapak laa .. susah kowt .. emmm yang aza tak bole terima uh .. nape sejarah tahun aza wajib lulus !! OMG !! can't accepted .. huaaaa !!!pape lantak laa kena lulus ape pon .. janji aza fokus !!
korang aza nak story sikit ni .. emm korang percaya tak aza sekarang ni tgh kawan dengan DUDA anak 2 .. woww mesti korang mcm terkejut an ..aza baru 17 kawan dgn duda ?? haha .. alaa duda tu muda lg .. baru 25 tahun .. handsome kot .. hee tp bagi aza laa handsome bg korang tak taw laa ..hahaha ... anak dia pun comil je .tembam .. dia dah bercerai dgn ex dy .. emm bukan jodoh .. entah laa aza pon tak taw nak ckp cm ne tp aza dah mula syg dia dgn anak2 dy ..emmm .. korang rasa better aza terus kawan dgn dy or stop it ???? hummmm dibelenggu .. tp tak salah an aza nak berkawan atau lebih ..????

Thursday, 6 June 2013

akhirnya :')

salam dari aza ...

                sekarang aza da wat keputusan yang tepat .. korang ingat tak aza pernah mintak pendapat korang tentang sorang budak laki yang aza suka ni ..sekarang aza dah jumpa jalan penyelesaan nye..aza rasa better aza lupakan jela dia..dia pon skrang da makin bahagia je aza tgk ..kalau korang nak tahu ..da 2 hari aza tak angkat call dia.. malas laa nak dengar dia sembang pasal awek dia..hemmm wat saket hati je.. baek laa aza tggu jodoh yang sebenarnya ,, lagipon aza muda lagi kowt ... masih bnyak lg benda yang aza akan tempuhi...
kepada sesaPE yang berikan pendapat korang thanzz sgt2... aza hargai ... tak kira laa sama ada dekat blog ni or dekat wechat aza... thanz sgt2.... aza dah malas nak ingat pasal dia lg ... aza redha je la ..pape pon borang di buka ..hahna eh2 sory aza bkn jenis yang macm tu ek cari jodoh ....heehee...

    i'm happy !!!

Monday, 3 June 2013

^"^ aza suka :')

salam dari aza .:')

              kali ni aza nak story sikit tentang someone ni .....korang tawu tak aza suka kat dia ..aza dah kawan dgn dia nak dekat 2 tahun dah ..... dlm masa 2 tahun tu aza mcm tak tahu nak cakap cm ne , aza ni dah mcm penasihat bg dia pulak,...walaupun dia salu call tgh2 mlm tp dia call sbb nak cite tentang awek dia merajuk la ,sakit la..mcm2 lg ...emmm aza suka kat dia tp dari cara dia mcm tak suka langsung dekat aza ... korang mesti tahu kan cm ne rasanye ..huhh aza nak sgt dia jaga aza mcm dia jaga awek dia..yang buat aza tak puas hati tu , awek dia wat mcm2 untuk sakitkan hati dia tapi dia tak mara pon ..entah laa dia redha je apa awek dia wat kat dia.. dia xsuka mara2 org.. baek kan dia ...emmm aza sayang dia.... patut ke aza cakap kat dia ????korang tolong aza :"( ... aza hanya mampu tulis aza sayang dia .... tiap kali aza dengar dia cerita tentang awek dia aza mesti menangis ... nasib baek dlm telifon kalau depan2 tak tahu laa mcm ne,,,,,sakit hati ad geram ada bila dengar dia cerita ..aza hanya mampu bg cadangan cm ne nak pujuk awek di bila merajuk ..entah laa.. patut ke aza bg tahu dia yang aza sukakan dia....???? :'(

Thursday, 30 May 2013

siapa aza ???? =='

salam semua ...

           haa sape aza ek ?? sbb aza awesome ... heee sory terOVER pulak .... aza nak cite cikit tentang latar belakang aza si gadis manis ni .. ceewaahhhh !!! hakhak ...nama aza ialah NURFAZANINA BINTI AHMAH HASRULHISHAN ...mesti korang ckp asal panjang sgt nama pompuan ni .haha .. emm aza pon tak taw laa tanya laa atok aza .. dia yang bg nama ni ..hee .. korang ley panggil aza si cumil ..haha eh tak laa kiding kiding ..panggil aza je...umor aza 17 tahun pada tahun 2013 ... aza anak yang ke 4 dari 5 beradik .. tak manja oke .. tapi garang ..hohok ... aza stay dekat ipoh kat kampung temiang .. ad tak yang tawu kat mana kg temiang .. lau ad yang tawu jemput laa dtg umah ye... hee ...
  1.          kenapa korang kena visit blog aza???sebab............
  • aza awesome ...heee
  • banyak pengajaran ...
  • sbb blog aza awesome ..hee perasan
  • sbb aza like sape yang tinggal jejak dorang ...
  • sbb aza suka berkawan ..
  • sbb aza tak sombong ..yeke ??
  • sbb aza nak cari bakal imam untuk aza .. insyaallah ...
jangan pernah bosan untuk selalu singgah blog update aza oke ....

       

Sunday, 26 May 2013

ayah ibu :')

salam dari aza :')

                    aza nak tanya korang sayang tak mak ayah korang ..mesti sayang an ... aza pon sayang ayah dan ibu aza ... ari sabtu aritu ayah n ibu aza kena pergi kursus dekat sg petani selama seminggu so tinggal lah aza dan adik aza je kat rumah ...entah laa aza tak tahu mcm mana nak ckap kena dok kat rumah berdikari sendiri .. ummm aza ingat boleh laa aza handle tp korang tahu tak betapa susah nye hidup tak de ayah dan ibu ...semua kena buat sendiri .. basuh kain , kemas rumah , mandi kucing , buang taik kucing .. semua ni ibu az yang salu wat ..aza tolong sikit2 je ... duduk kat asrama tak rasa macm kena tinggal kat rumah ..laen giler ..aza tak dpt bayang kan rasa nye bila ibu ayah da tak de nanti ... kena tinggal pastu kena handle semua sendiri ...ya allah rasa nak menangis meraung ... lagi 4 hari ibu ayah aza nak balik ..cepat laa sikit .. tak tahan rasanye kena wat semua benda ... emmm ...... sekarang baru aza rasa macm mana hidup tak de mak ayah ...aza tahu mcm mana perasaan ank2 yatim ni ... emmm korang yang masih ada ibu ayah tu ingat tau hargai selagi mereka masih ada di muka bumi ni ... jgn dah takde baru merana ... peringatan buat diri ini juga .....:')

Monday, 20 May 2013

saket ....!!!

salam dari aza :')

            menipu laa if korang ckp korang tak penah saket hati dgn sesape an...mesti ad punya la....entah laa nak kata aku ni baek sgt tak laa baek sgt ....tp mungkin sbb aku ni jenis tak suka tgk orang tak dpt ap yang dorang nak ... sbb tu laa dorang pijak kepala aku ..aku heran betui laa dgn manusia yang berfikiran singkat ni .... pantang orang buat baek mula nak amik kesempatan ..kenapa korang da susah sgt ke???heran !!heran !!!
eemmm lagi satu perkara yang menyampah kan aku bila budak KAMPUNG berlagak bandar .... PEERRGGHHH korang gi laa check it out dkt fb aku tuh ..beratur budak tepi sawah mintak promote batak like ...grrrr sumpah ngokngok....aku ni buat akaun fb tu bkn untuk promte muka korang yang comil tu ...please laa..punca kena remove je....pape pon aku  nak nasihat an tak payah nak kejar sgt hot tu ..sbb neraka jahanam tu lg hot laa.haa kat situ lantak korang laa nak hot sepanas2 mane pon....oke fine that all ..bye bye !!

Friday, 17 May 2013

sebenarnya :')

salam dari aza :)


         mesti korang pelik an kenapa title post aza tentangsebenarnya pulak..ehemm!!!!!!
aza nak cerita sikit about lelaki idaman aza ..... let's check it out ...

1---> seorang yang beriman....
2---> berkejaya ..tak kira kerja ape pon... tp kalau bole nak polis ..haha memilih ...
3---> mesti berani ....
4---> hargai ibu bapa .....
5---> peramah .....
6---> haa yang ke enam ni mesti korang rasa pelik iaitu mata tak suka pandang perempuan lame2....  
(rasa2 ada tak cm ni)

emmm agak keterlaluan an..tp aza cuba yang terbaek untuk diri aza ... kalau jodoh aza seperti yang aza inginkan alhamdulillah jika sebaliknya hanya berserah kpd yang maha esa kerana beliau yang mentukan segalanya .....
   

tengok aza seorang yang sederhana ...:')

Thursday, 16 May 2013

budak jahat :')

salam dari aza ... :')
             oke now aza nak share pulak kat korang pic budak dorm aza.... dorm 4(zainab) ...

     

haa ni yang first aza nak show ... dia emang suka pon gmbr dia depan2 ..haha ni jue ... dia ni tak laki tak pompuan tgh2 ...bkn pondan ek ...hahaha...important thing yang aza tak ley lupa time nak tido .. jue n i suka sgt dok goyang katil mentang2 laa aza duk kat bawah ..grrr tension tak leh tido saba je laaa....



ni pulak ahli2 dorm aza ..semua cantik2 an.. aza takde ...bab aza da kuar ..... best kan dorang wat parti...sape kata hostel bosan...tak la...tapi kadang2 emang bosan pon..haha....kat bawah ni semua gambar2 ahli dorm aza ..so check it out ...

   

   

cumil2 kan dorang ..so next aza post lg pic2 comil dorang tau ....

4 Pengurusan perniagaan 1 :')

salam dari aza ;')
                            kali ni aza nak share pulak pic memori classmate aza time 2012... mereka semua ada ragam sendiri tp tetap bersatu hati :')


comil cumil kan dorang ...yang lelaki tak ramai pon dorang laa mangsa buli kami ....hahah ...



haaaaa yang ni gmbr kandid ...semua lawak2 an ....yang bawah ni pulak ragam2 kami,...

          

tengok macam2 an... sebenar nya ada banyak lg gambar tp aza share yang ni je dulu ek..pape pon ..dorang tetap dalam hati aza ....

2012 :')

salam dari aza :')

               first nak tanya korang semua mesti ada kenangan waktu kat sekolah an ??? oke .. ni aza nak share sikit memori 2012 yang tak dpt aza lupakan ..bersama kengkawan aza yang noty...smvlc ..

                                                            ---- >si drakula< ----




                                      dia ni salu gigit aza ..nampak ayu an..tp garang nak mampuihhh
                                                       dia NURUL HASANAH BT MOHD HAMAMI

                         ni FARHANA SYUHADA BT FAIDZUL ...
                                    dia ni lembut nak mampuihhh .....grr geram tgk dia....

           
             
ni laa kami ni .....gaduh mcm mana pon sayang antara satu sama laen tetap kuat.... aza akan sayang dorang  selagi nyawa di kandung badan..aku sayang korang SENAH -- SYUE .......

dance jum !!!

.......waktu yang paling happy sekali bila dpt menari dgn kengkawan....
..hari sukan di sekolah menengah vokasional lebuh cator..
...2012 memori ...

Wednesday, 15 May 2013

sejenak ~~~

salam dari aza :')

            
 
    ini laa yang selalu aza fikirkan bila aza rasa nak nangis .. allah sentiasa sayangkan kite walaupon atas dunia ni tiada siapa di sisi kita ini... aza cuba kuatkan diri untuk menghadapi ape saje ujian dr allah... biarlah dugaan itu mengambil nyawa aza sekalipon ..cinta aza kepada pencipta tidak akan pudar sehinnga waktu aza bertemu dgn nya...... amin .. :')

               

Tuesday, 14 May 2013

hati ini :')

salam dari aza ..:)

            malam tadi aza sejenak terfikir indah juga kalu ada pasangan hidup..memang aza xsesuai lg untuk mempunyai teman lelaki yg amik berat tentang kita....tp aza ingin merasa bahagia nya ad teman lelaki ...teman lelaki yg tak kan menyentuh aza sampai jadi halal..bertuah nya sape yang da ad an....indah apabila merasai diri ini di cintai dan dilindungi ...:') yela mana ad laki yang nak kan aza ni .. rupa langsung tak de.. tapi aza tetap bersyukur kerana allah beri yg sempurna untuk aza pelihara....alhamdulillah ....la tahzan ")

Thursday, 9 May 2013

that first time ... :')

waktu itu singkat ....
namun kau tetap dlm ingatan .... bermula tanggal 16 januari 2012 bertempat di dewan mkn smvlc aku jumpa kau ....
kau selalu buli aku .. bile jumpa aku mesti ada je yang tak kene ...
kau suka cari gadoh dgn aku .... APE MASALAH KAU EK???
aku benci kau ...
tapi , aku sendiri tak pasti ape yang aku rasa ni ...!!!
susah bile rasa sayang dekat kau tu nak hilang ..kau anggap lawak ...
makin lame kau buat aku makin benci ...
kau hina aku depan kawan2 kau ... kau bodoh ke??:'(
kau malukan aku ...
tak samapi setahun kau dekat aku ..
kau memang bkn untuk berdiri sebelah aku ...
itu semua aku tahu ...
tapi perasaan yang ingin tahu ....
orang yang mcm kau nak ke dekat perempuan buruk mcm aku...
takdir allah telah menunjukkan ..
betapa bodohnya aku tuk sukakan kau ...
kenapa hati aku bodo sangat haa????
ape yang menarik sgt dekat kau ?? yang buat aku ni giler sgt kat kau...
dulu .... kau memang terindah .. tp .. sekarang kau hanya bayangan ....
dulu jugak ...
aku suka tgk sapu tanaga kau warnapink yang ko letak dlm poket suar kau ...
emm masa tu aku ase that it something special...
semua tentang kau aku cuba cari ...facebook .. twitter .. instegram ..
nama kau aku tahu dari nametag kau yang buruk tu ....:')
dulu kalau kau nak tahu jgk aku simpan semua gmbr fb kau ..
mcm secret admirer kan ..hahha
bodohnye aku kan :'(
namun semua tu berakhir bile kau pindah ke skolah lame kau ...
waktu aku menangis dekat dataran kau tahu tak...
kawan2 kau semua gelakkan aku ... emmmm:')
betapa bodohnye aku ...
biarlah waktu berlalu tanpa berhenti ..dan apabila waktu itu berhenti aku akan cuba melupakan kau ...
addy kimpalan arka gas....  hari ini sudah ada penganti yang lebih baek dari kau .. allah s.w.t .. :')

cinta yang mahal:')

salam dari aza:)

                 
  
   walaupon saya tiada pasangan tp allah sentiasa bersama aza ...la tahzan,....

Wednesday, 1 May 2013

like !! like !! like !!

salam dari aza :)

          Aza nak tunjuk style rambut yg aza minat giler kowt ...


                                                  

           ni yg 1st aza paling minat.... cantik an ....haa aza nak sgt buat rambut mcm ni tp huhh xdpt laa...haha
     
          oke yg second ni pon bole jd jgk ..cantik !!!!!

                                      


        waa best nye dpt rambut mcm ni .. tp aza lebih suka munutup rambut dgn tudung macam ni ...--


                    
 
             cantik kan !!!! lagi indah jika kita menutup aurat .....

Tuesday, 30 April 2013

lelaki :')

salam dari aza:)
       
               aza nak kongsikan sedikit rasa pelik dalam diri aza ni ... 'APABILA LELAKI MENGATAKAN KAWAN ITU BERMAKNA MEREKA MAHUKAN HUBUNGAN YANG LEBIH DARI DARI SEKADAR KAWAN tetapi APABILA PEREMPUAN MENGATAKAN KAWAN ITU BERMAKNA MEREKA CUBA MENJARAKKAN PERHUBUNGAN ...
           
                aza sedikit konfius dgn ayat di atas ..dari ape yg aza paham lelaki lebih memahami perempuan daripada perempuan memahami lelaki .... dan lg satu ayat yang mahu aza kongsikan 'AIR MATA LELAKI HANYA AKAN MENGALIR APABILA MEREKA BENAR-BANAR MENYANYANGI' ... betapa untung nye lelaki apabila mereka rasa dihargai oleh kaum hawa kerana melindungi kami....

Friday, 26 April 2013

lonely!!!


Dear you,


Moment of honesty
Someone's gotta take the lead tonight
Whose it gonna be?
I'm gonna sit right here
And tell you all that comes to me
If you have something to say
You should say it right now

You give me a feeling that I never felt before
And I deserve it, I think I deserve it
It's becoming something that's impossible to ignore
And I can't take it

I was wondering maybe
Could I make you my baby
If we do the unthinkable would it make us look crazy
If you ask me I'm ready
If you ask me I'm ready

I know you once said to me
"This is exactly how it should feel when it's meant to be"
Time is only wasting so why wait for eventually?
If we gon' do something 'bout it
We should do it right now

Why give up before we try
Feel the lows before the highs
Clip our wings before we fly away
I can't say I came prepared
I'm suspended in the air
Won't you come be in the sky with me

Sincerely, me

pedih !!!!

salam dari aza !!!
        ni nak cite ckit ni pasai satu2 nye budak melayu laki dlm kelas aku ni ... malas nak show off nama dia(takot dia baca)hahah....aku sakit hati betui dgn perangai dia laa habaq hang ...  mentang2 laa baru beli moto baru beria kot tunjuk kunci moto dia kat satu kelas ..grrrr eeiiiiuuuwww sumpah menyampah ...
        lagi satu dia ingat sekolah tu sekolah atok dia kejap dtg kejap tak .. duit pibg tak bayar lg ....dtg sekolah je nak over ..tunjuk ape yg dia ada ...grr tlong laa..kenapa dia kena satu sekolah dgn aku haa???time lc dulu aku tak kesah laa sgt ...ni melampau laa skrang pon satu skola gak ..ingat aku bole laa lari dr budak lc upeunye ada gak yg ikot ....

Wednesday, 24 April 2013

Justin Bieber ft. Nicki Minaj - Beauty And A Beat (Lyrics)

....

salam dari aza ..
       rasa macam nak jerit je kuat2..keputusan yang sepatutnye dibuat dah silap...macm mane ni ..bole ke aza nak handle semua.... tlg laa...huhukk...patut ke terus terang je dgn dia.. oh my self !!!!                                  
       tak tahu nak buat cm ne lg ..terpaksa laa redha dgn kepergian dia..huhk miss kat dia ...kenapa!!!kenapa!!!kenapa!!!huhh ini semua poyo!!!!

Monday, 22 April 2013

suami yang lawak sangat !!!

Seorang isteri marah pada suaminya untuk kesekian kalinya.

 Isteri: "Mengapa kamu tidak memberitahu saya terlebih dahulu yang kamu miskin hah!"

 Suami: "Saya sudah beritahu kamu, kamu hanya mengangguk dan tidak mahu memahami." 

Isteri: "Apa yang kamu katakan?"

Suami: "Saya beritahu kamu, cuma kamulah satu-satunya milikku di dunia ini..."

 Isteri: "#$*@#!?" 

pape ntah !!!

Seorang nenek memukul bontot cucunya yang telah melakukan perbuatan yang tak sepatutnya...

Tiba-tiba ayah budak tersebut telah ternampak.... nak berdiam diri kesian pulak pada anaknya.. nak masuk campur.. tak berani...

Lalu setiap kali nenek itu mengayun rotan memukul bontot cucu, si ayah juga bertindak menampar muka sendiri.

Melihat tindakan si ayah yang agak pelik, si nenek segera berhenti memukul cucunya dan bertanya dengan penuh kehairanan pada si ayah.

"Kenapa engkau menampar muka sendiri?"

Jawab si ayah
"Anakku dipukul orang ... dan untuk membalas perbuatannya itu, aku telah memukul anak orang itu."

cikgu datang :)



Atok : Cu, pergi menyorok cepat cikgu kamu datang sebab kamu tak pergi sekolah hari ni...

Cucu : Atok la pergi menyorok...

Atok : Awat pulak atok nak kena menyorok?

Cucu : Sebab... saya bagi tau cikgu, saya tak pergi sekolah sebab atok meninggal...

Atok : !!@@#$%@#


Sumbangan: Nama Aku Lan,Budak-Budak Panggil Lan Todak

nasihat aza !!

ELAK MINUM AIR SEJUK SELEPAS MAKAN!

Ramai orang memiliki kebiasaan minum minuman sejuk selepas makan. Tindakan ini boleh menyebabkan PERUT MEMBUNCIT akibat timbunan lemak.

Minyak dan lemak yang baru dimakan akan menggumpal akibat air yang sejuk. Gumpalan akan menyebabkan proses pencernaan berlaku dengan cepat dan diserap oleh usus.



Jadi, biasakan minum air pada suhu normal atau air suam selepas menjamu selera! :)


Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2013/04/jangan-minum-air-sejuk-selepas-makan.html#ixzz2RCXo6pca

Sunday, 21 April 2013

nice day :)

hari ni hari yg paling best skali ..bcos principal tak dtg ..yahoo.. and bkn hari ni je tp seminggu dy pegi sabah ..hee tlg lahad datu kot :) ...harison pon tak masuk td so kiteorg dlm kelas gelak je laa... tp esok ada kelas harison laa pulak .. errrgggg kelas mathe yg bosan ....tp enjoy jelaa .. dy tak cari pasal dgn aku sudah ....oke laa aku nak mandi peluh baru balik sekolah .. jumpa kejap lg ... x0x0 :)

doa untukmu sayang

Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Reff:
Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti
Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
Repeat reff
(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)
Repeat reff

:')

Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….”dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.

Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…”aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.

Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.

Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”…lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.

Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.

Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..

Namun suatu hari….

Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.



Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.

Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..

Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….



SAYANG….abang mintak maaf….



Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….



Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….



Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….sampai SAYANG nak menggantikan pakaian dalaman SAYANG sebulan satu pun tak der….



Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….



Bila SAYANG ajak abang pergi buat check up…..abang kata abang sibuk walhal kerja opis abang tak pernah habis…..dan masa yang ada kekadang abang tolong kawan-kawan…..



Bila SAYANG mengadu rasa sejuk2 badan dan abang kata nak demam rupanya itu tanda-tanda SAYANG dah nak pergi…..



Bila SAYANG mengadu nak cuti sehari….sebagai majikan SAYANG …abang tak pernah bagi cuti walau setengah hari…..kesian SAYANG ….



SAYANG…maafkan abang….abang tak pernah nampak semua kesakitan yang SAYANG alami tuh….kuatnya SAYANG hadapi setiap kesakitan itu plus dengan kerenah abang dan anak-anak. Abang tak pernah hirau nak baawak SAYANG ke klinik buat full body check up kerana abang ingat semua tu sakit biasa. Nampak sayang sentiasa sihat dan tersenyum waktu abang balik…Cuma sayang mengadu macam tuh jer…..



Maafkan abang kerana tak pernah ambil serius kesihatan SAYANG …..Namun….semuanya dah terlambat…. SAYANG dah pergi untuk selamanya….segalanya takkan berpatah balik….Sekarang selama seminggu pemergian SAYANG …..abang ambil cuti menguruskan anak-anak dan abang rasa keletihan dan kelelahan SAYANG …..bagi abang kerja di opis masih juga ada waktu abang berehat….agaknya sebab tulah SAYANG penat sangat….



Maafkan abang kerana semuanya sudah terlambat……

kan !! kan !!

Photo

pandangan korang ...

haaha.. apakah pandangan anda ?_?

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?...

BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm tu?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi...
GIRL : .......

#betol ke idak??
cue renung renungkan :)

Saturday, 20 April 2013

korang tgk laa video ni ... best !!!

http://youtu.be/jaykZRFnRqA

malasnye !!!

malas betul aku nak gi sekolah esok ... da laa ada waktu pengetua ..grrr dy tu asyik nak marah kelas aku je ...bkn teruk sgt pon kiteorg ni ...just enjoy2 je dgn dy  ... lagi satu si harison tuh .. benci betul laa dia ajar mathe cm pape je ....menyampah !!!!dia jenis cakap lepas je .. tak pk org ada perasaan ke tak .. grrr nasib baek laa pengetua lau ckgu biasa aku mintak tukar dah .... :D

addy !!

teringat pulak dekat addy = rossizaidi zailani ... heee aku laa peminat setia dy ..haha ...dy tu xde laa handsome sgt tp bole tahan la... muka dy comil siut ..haha... tp berharap je laa ...makin lame makin menyampah aku dgn dy ..grrr ..perangai dah mula mcm setannirajim ....saboo je laa.. !!

kuala kangsar !!!

aku ingat aku pergi kuala kangsar ni dpt laa  jumpa dgn budak lc tp dorang dah balik dulu .. wat bodo je pegi ..da laa pegi time org semua da balik ....cm da xde pape je terjadi ..pergi just teringin naek bas ...errgggg sumpah menyampah !!!!

menyesal !!!!

menyesal aku pindah sekolah ... member skola baru ni pon mcm sama je prangai ..laen giler prangai dorg yg dulu ..maybe da makin dewasa an ....emmm actually aku rindu giler dekat kelas ppn ... hummmm banyak gile kenangan aku dkat sana ... rindu korang ..kelas yg paling famous dgn perangai kurang ajar..hahaha kalau boleh ulang balik waktu ni mesti aku akan ulang balik masa sebelum aku mintak tukar tu ...nak gaduh2 mcm dulu ..ada port lepak ... hummmm very cool class .... :'(

huhhh !!!!

pak ngah dtg ... alamak !! habis laa mesti kecoh giler nty ..erggggg

try laa ...!!

http://jombinabelog.blogspot.com korang try laa visit blog ni .. dy ajar korang wat ape je smpai blog korang nmpak smart giler ....

thanzz !!!

dia salu ajar aku tuk jd yg terbaek !!!
cikgu saya ...heee

Monday, 25 March 2013

hahahah!!!!!

anak cik rahman ni handsome .. malangnye dia dah tua .. huhukkk....

hahahah!!!!!

anak cik rahman ni handsome .. malangnye dia dah tua .. huhukkk....

cinta !!!!

ramai cuba menyatakan cinta .. tetapi adakah ianya setia .. bagi aza cinta itu ibarat persahabatan yg tak pernah nak gaduh .. walaupun ada orang mengatakan cinta itu dtgnya dari hati ..huhhh !! yang mana ni ????/

gaji !!!

tak saba nak tunggu duit gaji .. cikit pun jadi laa... aku nak kasut baru .. arhhhh !!! nak syle... hahah.. ada sesapa nak treat saya tak ...

penat !!!

malam ni penat gile bcos pagi sampai petang tak berhenti org dtg serbu kedai .. omg !!!!!N bebudak evertronik pulak baru amik student baru ..perhhh banyak gile kena wat ari ni... memang penat !! anybody can help me urut my kaki .. hehehe

Friday, 22 March 2013

overnight

malam ni tido lambat lg  !!!!!
running man ... hehehe ....

best !!!

korang cuba dengar lagu ni .. best taw .. layan je ..tp just untuk yg minat lagu2 jiwang je laa ..hee .. luvia-jangan menangis untukku....

travel !!!

aku teringin sgt nak travel ... waarrrrgggggg

kemalangan !!!

munyi tang ex student sekolah aku terlibat dlm kemalangan n now she was gone .....

friend :(

emm aku da tak taw nak ckp cm ne kat shela tu ... dy da tak yakin dgn diri dy sendiri .. wey kita manusia ... hidup untuk mencari ilmu bkn mudah berputus asa....

manusia !!

zaman sekarang manusia lebih suka melakukan perkara yg dilaknat allah dr apa yg disuruh allah ...subhanallah ...

huhh !!!

kali ni aku nak series ok dlm study .... tak nak maen2 da... focus for spm .. chayok !! chayok !!

spm !!!!

tadi ramai talk about spm ... warrrgggg so scare laa ...

Thursday, 21 March 2013

senang ....

semuanya berjalan dengan lancar oke ... 

xsuka :(

aku tak suka sorang budak kelas aku ni .... haishhh bnyak ckp kot ... lau korang pon mesti tension kan ...errrggg...

All I ever wanted-BassHunter (With Lyrics)

http://youtu.be/e9AlvsGHeho
jemput..jemput..laa..ye..follow..
yeahhh.... sayonara... blogger baru....hehe...