Thursday, 30 May 2013

siapa aza ???? =='

salam semua ...

           haa sape aza ek ?? sbb aza awesome ... heee sory terOVER pulak .... aza nak cite cikit tentang latar belakang aza si gadis manis ni .. ceewaahhhh !!! hakhak ...nama aza ialah NURFAZANINA BINTI AHMAH HASRULHISHAN ...mesti korang ckp asal panjang sgt nama pompuan ni .haha .. emm aza pon tak taw laa tanya laa atok aza .. dia yang bg nama ni ..hee .. korang ley panggil aza si cumil ..haha eh tak laa kiding kiding ..panggil aza je...umor aza 17 tahun pada tahun 2013 ... aza anak yang ke 4 dari 5 beradik .. tak manja oke .. tapi garang ..hohok ... aza stay dekat ipoh kat kampung temiang .. ad tak yang tawu kat mana kg temiang .. lau ad yang tawu jemput laa dtg umah ye... hee ...
  1.          kenapa korang kena visit blog aza???sebab............
  • aza awesome ...heee
  • banyak pengajaran ...
  • sbb blog aza awesome ..hee perasan
  • sbb aza like sape yang tinggal jejak dorang ...
  • sbb aza suka berkawan ..
  • sbb aza tak sombong ..yeke ??
  • sbb aza nak cari bakal imam untuk aza .. insyaallah ...
jangan pernah bosan untuk selalu singgah blog update aza oke ....

       

Sunday, 26 May 2013

ayah ibu :')

salam dari aza :')

                    aza nak tanya korang sayang tak mak ayah korang ..mesti sayang an ... aza pon sayang ayah dan ibu aza ... ari sabtu aritu ayah n ibu aza kena pergi kursus dekat sg petani selama seminggu so tinggal lah aza dan adik aza je kat rumah ...entah laa aza tak tahu mcm mana nak ckap kena dok kat rumah berdikari sendiri .. ummm aza ingat boleh laa aza handle tp korang tahu tak betapa susah nye hidup tak de ayah dan ibu ...semua kena buat sendiri .. basuh kain , kemas rumah , mandi kucing , buang taik kucing .. semua ni ibu az yang salu wat ..aza tolong sikit2 je ... duduk kat asrama tak rasa macm kena tinggal kat rumah ..laen giler ..aza tak dpt bayang kan rasa nye bila ibu ayah da tak de nanti ... kena tinggal pastu kena handle semua sendiri ...ya allah rasa nak menangis meraung ... lagi 4 hari ibu ayah aza nak balik ..cepat laa sikit .. tak tahan rasanye kena wat semua benda ... emmm ...... sekarang baru aza rasa macm mana hidup tak de mak ayah ...aza tahu mcm mana perasaan ank2 yatim ni ... emmm korang yang masih ada ibu ayah tu ingat tau hargai selagi mereka masih ada di muka bumi ni ... jgn dah takde baru merana ... peringatan buat diri ini juga .....:')

Monday, 20 May 2013

saket ....!!!

salam dari aza :')

            menipu laa if korang ckp korang tak penah saket hati dgn sesape an...mesti ad punya la....entah laa nak kata aku ni baek sgt tak laa baek sgt ....tp mungkin sbb aku ni jenis tak suka tgk orang tak dpt ap yang dorang nak ... sbb tu laa dorang pijak kepala aku ..aku heran betui laa dgn manusia yang berfikiran singkat ni .... pantang orang buat baek mula nak amik kesempatan ..kenapa korang da susah sgt ke???heran !!heran !!!
eemmm lagi satu perkara yang menyampah kan aku bila budak KAMPUNG berlagak bandar .... PEERRGGHHH korang gi laa check it out dkt fb aku tuh ..beratur budak tepi sawah mintak promote batak like ...grrrr sumpah ngokngok....aku ni buat akaun fb tu bkn untuk promte muka korang yang comil tu ...please laa..punca kena remove je....pape pon aku  nak nasihat an tak payah nak kejar sgt hot tu ..sbb neraka jahanam tu lg hot laa.haa kat situ lantak korang laa nak hot sepanas2 mane pon....oke fine that all ..bye bye !!

Friday, 17 May 2013

sebenarnya :')

salam dari aza :)


         mesti korang pelik an kenapa title post aza tentangsebenarnya pulak..ehemm!!!!!!
aza nak cerita sikit about lelaki idaman aza ..... let's check it out ...

1---> seorang yang beriman....
2---> berkejaya ..tak kira kerja ape pon... tp kalau bole nak polis ..haha memilih ...
3---> mesti berani ....
4---> hargai ibu bapa .....
5---> peramah .....
6---> haa yang ke enam ni mesti korang rasa pelik iaitu mata tak suka pandang perempuan lame2....  
(rasa2 ada tak cm ni)

emmm agak keterlaluan an..tp aza cuba yang terbaek untuk diri aza ... kalau jodoh aza seperti yang aza inginkan alhamdulillah jika sebaliknya hanya berserah kpd yang maha esa kerana beliau yang mentukan segalanya .....
   

tengok aza seorang yang sederhana ...:')

Thursday, 16 May 2013

budak jahat :')

salam dari aza ... :')
             oke now aza nak share pulak kat korang pic budak dorm aza.... dorm 4(zainab) ...

     

haa ni yang first aza nak show ... dia emang suka pon gmbr dia depan2 ..haha ni jue ... dia ni tak laki tak pompuan tgh2 ...bkn pondan ek ...hahaha...important thing yang aza tak ley lupa time nak tido .. jue n i suka sgt dok goyang katil mentang2 laa aza duk kat bawah ..grrr tension tak leh tido saba je laaa....



ni pulak ahli2 dorm aza ..semua cantik2 an.. aza takde ...bab aza da kuar ..... best kan dorang wat parti...sape kata hostel bosan...tak la...tapi kadang2 emang bosan pon..haha....kat bawah ni semua gambar2 ahli dorm aza ..so check it out ...

   

   

cumil2 kan dorang ..so next aza post lg pic2 comil dorang tau ....

4 Pengurusan perniagaan 1 :')

salam dari aza ;')
                            kali ni aza nak share pulak pic memori classmate aza time 2012... mereka semua ada ragam sendiri tp tetap bersatu hati :')


comil cumil kan dorang ...yang lelaki tak ramai pon dorang laa mangsa buli kami ....hahah ...



haaaaa yang ni gmbr kandid ...semua lawak2 an ....yang bawah ni pulak ragam2 kami,...

          

tengok macam2 an... sebenar nya ada banyak lg gambar tp aza share yang ni je dulu ek..pape pon ..dorang tetap dalam hati aza ....

2012 :')

salam dari aza :')

               first nak tanya korang semua mesti ada kenangan waktu kat sekolah an ??? oke .. ni aza nak share sikit memori 2012 yang tak dpt aza lupakan ..bersama kengkawan aza yang noty...smvlc ..

                                                            ---- >si drakula< ----




                                      dia ni salu gigit aza ..nampak ayu an..tp garang nak mampuihhh
                                                       dia NURUL HASANAH BT MOHD HAMAMI

                         ni FARHANA SYUHADA BT FAIDZUL ...
                                    dia ni lembut nak mampuihhh .....grr geram tgk dia....

           
             
ni laa kami ni .....gaduh mcm mana pon sayang antara satu sama laen tetap kuat.... aza akan sayang dorang  selagi nyawa di kandung badan..aku sayang korang SENAH -- SYUE .......

dance jum !!!

.......waktu yang paling happy sekali bila dpt menari dgn kengkawan....
..hari sukan di sekolah menengah vokasional lebuh cator..
...2012 memori ...

Wednesday, 15 May 2013

sejenak ~~~

salam dari aza :')

            
 
    ini laa yang selalu aza fikirkan bila aza rasa nak nangis .. allah sentiasa sayangkan kite walaupon atas dunia ni tiada siapa di sisi kita ini... aza cuba kuatkan diri untuk menghadapi ape saje ujian dr allah... biarlah dugaan itu mengambil nyawa aza sekalipon ..cinta aza kepada pencipta tidak akan pudar sehinnga waktu aza bertemu dgn nya...... amin .. :')

               

Tuesday, 14 May 2013

hati ini :')

salam dari aza ..:)

            malam tadi aza sejenak terfikir indah juga kalu ada pasangan hidup..memang aza xsesuai lg untuk mempunyai teman lelaki yg amik berat tentang kita....tp aza ingin merasa bahagia nya ad teman lelaki ...teman lelaki yg tak kan menyentuh aza sampai jadi halal..bertuah nya sape yang da ad an....indah apabila merasai diri ini di cintai dan dilindungi ...:') yela mana ad laki yang nak kan aza ni .. rupa langsung tak de.. tapi aza tetap bersyukur kerana allah beri yg sempurna untuk aza pelihara....alhamdulillah ....la tahzan ")

Thursday, 9 May 2013

that first time ... :')

waktu itu singkat ....
namun kau tetap dlm ingatan .... bermula tanggal 16 januari 2012 bertempat di dewan mkn smvlc aku jumpa kau ....
kau selalu buli aku .. bile jumpa aku mesti ada je yang tak kene ...
kau suka cari gadoh dgn aku .... APE MASALAH KAU EK???
aku benci kau ...
tapi , aku sendiri tak pasti ape yang aku rasa ni ...!!!
susah bile rasa sayang dekat kau tu nak hilang ..kau anggap lawak ...
makin lame kau buat aku makin benci ...
kau hina aku depan kawan2 kau ... kau bodoh ke??:'(
kau malukan aku ...
tak samapi setahun kau dekat aku ..
kau memang bkn untuk berdiri sebelah aku ...
itu semua aku tahu ...
tapi perasaan yang ingin tahu ....
orang yang mcm kau nak ke dekat perempuan buruk mcm aku...
takdir allah telah menunjukkan ..
betapa bodohnya aku tuk sukakan kau ...
kenapa hati aku bodo sangat haa????
ape yang menarik sgt dekat kau ?? yang buat aku ni giler sgt kat kau...
dulu .... kau memang terindah .. tp .. sekarang kau hanya bayangan ....
dulu jugak ...
aku suka tgk sapu tanaga kau warnapink yang ko letak dlm poket suar kau ...
emm masa tu aku ase that it something special...
semua tentang kau aku cuba cari ...facebook .. twitter .. instegram ..
nama kau aku tahu dari nametag kau yang buruk tu ....:')
dulu kalau kau nak tahu jgk aku simpan semua gmbr fb kau ..
mcm secret admirer kan ..hahha
bodohnye aku kan :'(
namun semua tu berakhir bile kau pindah ke skolah lame kau ...
waktu aku menangis dekat dataran kau tahu tak...
kawan2 kau semua gelakkan aku ... emmmm:')
betapa bodohnye aku ...
biarlah waktu berlalu tanpa berhenti ..dan apabila waktu itu berhenti aku akan cuba melupakan kau ...
addy kimpalan arka gas....  hari ini sudah ada penganti yang lebih baek dari kau .. allah s.w.t .. :')

cinta yang mahal:')

salam dari aza:)

                 
  
   walaupon saya tiada pasangan tp allah sentiasa bersama aza ...la tahzan,....

Wednesday, 1 May 2013

like !! like !! like !!

salam dari aza :)

          Aza nak tunjuk style rambut yg aza minat giler kowt ...


                                                  

           ni yg 1st aza paling minat.... cantik an ....haa aza nak sgt buat rambut mcm ni tp huhh xdpt laa...haha
     
          oke yg second ni pon bole jd jgk ..cantik !!!!!

                                      


        waa best nye dpt rambut mcm ni .. tp aza lebih suka munutup rambut dgn tudung macam ni ...--


                    
 
             cantik kan !!!! lagi indah jika kita menutup aurat .....